Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CTO İle HALKBANK Arasında “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Protokolü” İmzalandı

CTO İle HALKBANK Arasında “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Protokolü” İmzalandı

CTO İle HALKBANK Arasında “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Protokolü” İmzalandı

CTO Ile HALKBANK Arasinda “Paraf Kredi Karti Tedarik Zinciri Protokolü” Imzalandi

HALKBANK ve TOBB arasinda imzalanarak geçtigimiz günlerde duyurusu yapilan ticari mal alim-satimlarinda kolay finansman için gerçeklesecek is birligine iliskin olusturulan 'Paraf Kart Tedarik Zinciri Finansman Projesi' kapsaminda Ceyhan Ticaret Odasi ile Halkbank arasinda 'Paraf Kart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü” imzalandi.

Ceyhan Ticaret Odasi Hizmet Binasinda ve koronavirüs önlemleri alinarak gerçeklesen imza törenine Ceyhan Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Servet Çibuk, Ceyhan Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Faith Karatas, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kosmaz, Meclis Baskan Yardimcisi Ahmet Incioglu ve Türkiye Halk Bankasi Ceyhan Sube Müdürü Oguz Karakus katilim sagladi.

Servet Çibuk; “BU PROTOKOL ALICIYA VADE IMKÂNI, SATICIYA TAHSILÂT GARANTISI SAGLIYOR”

Protokol töreninde açiklamalarda bulunan CTO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Servet Çibuk, “Covid-19 salgini sürecinde yasanan birçok olumsuzluga ragmen üyelerimizin ekonomik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri maksadiyla elimizi tasin altina koymaya devam ediyoruz. Bu noktada, TOBB ve HALKBANK arasinda imzalanan “tedarik zinciri finansmani projesi” kapsaminda bizler de Halk Bankasi Sube Müdürümüz ile protokolümüzü imzalamis bulunuyoruz.

Imzaladigimiz protokol çerçevesinde Ceyhan Ticaret Odasi üyeleri tedarikçilerden yapacaklari alimlarda kullanabilecekleri, 1,5 seneye kadar vade imkâni ve taksitlendirme imkâni saglayan paraf kart alabilecekler. Ayrica CTO üyesi tedarikçiler bu projeye özel seçeneklerle hazirlanmis Halk Bankasi POS cihazi alabilecekler. POS cihazindaki satislarindaki birikimlerini finansman taleplerinde teminat olarak kullanabilecekler” dedi.

“ÜYELERIMIZ IÇIN BÜYÜK AVANTAJ”

Sözlerine devam eden Çibuk; “Protokol kapsaminda, isletme sermayesi katkisi alacak üyelerimizin tedarik ihtiyaçlari uygun vade imkânlari ile karsilanacak, bu sayede üretim ve ticaretin sürdürülebilirligi saglanacaktir. Üreticiler veya saticilar, tahsilât ile ugrasmadan Halkbank güvencesi ile üretime ve pazarlamaya daha çok vakit ayiracaklar. Tahsilâtlar Halkbank garantisiyle pesin ya da taksitli sekilde alacaklar ve nakit akisini öngörülebilir hale getirmis olacaklar. Alicilarimiz da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarini karsilayacaklar ve 18 aylik vade imkânina kavusacaklar, böylece nakit akislarini rahatlatacaklar. Kisaca, mal almak gerekince, bankanin vermis oldugu ödeme seçenekleri ile satin alma yapiliyor. Satici da bu kimdir diye endise etmeden malini güvenle satip, parasini bankadan tahsil ediyor. Kart limiti tahsisati bankacilik sartlarina firmanin risk durumuna göre banka tarafindan belirlenecek olup herhangi bir üst limit bulunmamaktadir. Projede herhangi bir sektör kisitlamasi yoktur. Odamiz üyesi olan firmalarimiz bu imkândan faydalanabileceklerdir. Bu protokol pandemi sürecinde ekonomik olarak büyük sikintilar yasayan üyelerimize büyük avantaj saglayacaktir.

Zorlu pandemi sürecinde üreticilerimizin ve is dünyasinin beklentileri ve ihtiyaçlari dogrultusunda büyük emekler sarf ederek çalismalarini sürdüren ve bu projeyi hayata geçirerek ekonomideki çarklara hiz kazandiran TOBB Baskanimiz M. Rifat Hisarciklioglu ve HALKBANK Genel Müdürü Osman Arslan’a tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.

SATICI VE ALICI FIRMALAR IÇIN SAGLANAN AVANTAJLAR:

-Satici firmalar, pesin, taksitli veya vadeli mal ve hizmet satisi ve müsterilerin nakit döngülerine göre 4 farkli modelde çoklu vadede POS ile satis yapma imkâni elde edecek.

-Para transferi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartlari ile tahsilâtin yapilmasi sayesinde operasyonel risk ve finansman maliyetleri ortadan kalkacak.

-Sadece satici firma özelinde kullanilabilecek özel Paraf Ticari Kredi Karti limiti ile satici firmalarin tahsilâtlari güvence altina alinacak

-POS satislarindan olusan tutarlarin teminat olarak kabul edilmesiyle daha uygun maliyetli kredi imkâninin yani sira muhasebe ve kayit kolayligi taninacak.

-Alici firmalar ise finansmana kolay erisim imkâni saglarken, maliyetsiz, vadeli mal alma firsati elde edecek.

-Mal ve hizmet alimlarinda 540 güne varan taksit, vade veya esnek vade imkâninin yani sira kredi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartlari ile kolay ve uygun maliyetli ticaret imkâni saglanacak ve nakit tasima riski gibi operasyonel riskler ortadan kalkacak.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı